Har konsulenten en leverandørkjede?

Office meeting

Bak enhver tjenesteleverandør gjemmer det seg en lang produksjonskjede, og det kan man lett glemme når det som leveres er kompetanse og ekspertise fra høyt utdannede medarbeidere, og ikke fysiske produkter.


En dag på kontoret


Vår medarbeider møter opp på kontoret om morgenen. Han slår på jobb-PCen. Den er kjøpt fra en anerkjent leverandør, men produsert i Sørøst-Asia og definert som høyrisiko. Han sjekker telefonen sin, som inneholder metaller som blant annet utvinnes fra afrikanske gruver under ytterst tvilsomme forhold.  


Han tar en kopp kaffe fra kaffeautomaten. En god kopp kaffe får dagen godt i gang. Vi vet at usikre arbeidsforhold, lave lønninger og barnearbeid forekommer i kaffeproduksjon i store deler av verden. Han tar en slurk av kaffen, og kommer på at han skal på et eksternt kundemøte.


Han ringer resepsjonen og får dem til å bestille taxi for ham gjennom firmaets taxi-avtale. Vet firmaet om taxisjåførene har ordnede arbeidsforhold og får den lønnen de har krav på? På vei ned trappen, møter han den blide og vennlige renholderen som kommer og vasker kontorene med jevne mellomrom. Renholderen har sikkert gode lønns- og arbeidsvilkår? Etter et vellykket møte kommer han tilbake på kontoret, setter seg ned på kontorstolen sin og planlegger resten av arbeidsdagen.


Leverandørkjeder er komplekse


Bare et par timer sammen med konsulenten vår viser hvor komplekse leverandørkjeder kan være. Og da har vi ikke engang vært innom møbler, kontorrekvisita eller arbeidsklær, og ihvertfall ikke frakt-tjenester. Selv om tjenesteleverandører ikke selv leverer fysiske produkter, så kjøpes det inn mange produkter og tjenester hvor risikoen for brudd på grunnleggende menneskerettigheter i leverandørkjeden kan være stor.


Har du godt nok styr på leverandørkjeden din?


Vi kan hjelpe. I Factlines forenkler vi leverandøroppfølging. Vi vet hva som skal til og hjelper deg med å få prioritert oppfølgingen der hvor det er viktigst.


Les mer om tjenestene våre her – klikk.


Eller la oss inspirere deg – ta kontakt.

Factlines software dashboard
Kontakt oss hos Factlines for å se våre innovative løsninger

Start reisen mot bærekraft
du også

Skrevet av:
Publisert:
May 2019
ESG