Factlines webinar programme, Autumn 2024 (Webinar series in Norwegian)

Factlines ønsker velkommen til webinar i oktober, november og desember. Vi skal belyse lovpålagte bærekraftskrav inkludert praktiske løsninger og anbefalte arbeidsprosesser i CSRD og taksonomiarbeidet, oppfølgingstiltak i arbeidet med ansvarlige leverandørkjeder og åpenhetsloven, CSDDD,  avskogningsforordningen, sammenhengen mellom de ulike reguleringene og synergier i datainnhentingen og mer.

Alle webinarene er fra kl.12:00-12:40, og hvert webinar blir etterfulgt av et privat webinar for våre kunder der vi går gjennom funksjonalitet og moduler.

18.10.24 | kl.12:00-12:40

Åpen for alle:

Hvordan strukturere opp og komme i gang med CSRD-arbeidet?

Registrer deg her!

Deltakere: Mette Lindbæk, partner i ESG rådgivningsselskapet Sustainability, deltar sammen med Administrerende direktør og Kommunikasjon - og bærekraftsansvarlig Henrik Halvorsen og Siri Engesæth i Factlines

Om webinaret: EUs grønne initiativer og lovreguleringer har som hensikt å akselerere arbeidet mot et mer bærekraftig Europa, og fra og med 2024 tar dette arbeidet en ny omdreining med innføringen av CSRD.

Hensikten er å både drive frem endringer i hvordan varer og tjenester produseres og tilføres markedet, samt gjøre det fordelaktig å gjøre bærekraftige valg i innkjøp og investeringer. I dette arbeidet er det å etablere en faktabasert måte å måle bærekraft på nødvendig.

EUs rapporteringsdirektiv for bærekraft; Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er sentralt i dette arbeidet. Direktivet har regler for å forbedre datakvaliteten og hvordan dette skal rapporteres til myndigheter og forretningspartnere gjennom den årlige virksomhetsrapporteringen.

CSRD erstatter direktivet om ikke-finansiell rapportering (NFRD), og det har innført nye standarder og krav for selskaper til å offentliggjøre informasjon om deres miljømessige, sosiale og styringsmessige (ESG) påvirkninger og risikoer. Arbeidet kan for mange virke overveldende og det kan være krevende å komme i gang og starte arbeidet i riktig “ende”.

Hvordan legge opp og strukturere arbeidet, hvilke milepæler er sentrale, hvem skal delta og involveres og hva er tilstrekkelig å gjøre, ikke minst første året, er sentrale temaer som vil bli belyst. I tillegg vil vi komme inn på systemsiden og hvordan dette kan avhjelpe og effektivisere datainnhentingen og rapporteringsarbeidet.

Kun for Factlines-brukere:

Factlines 101 - hvordan bruke Factlines løsningen?

18.10.24 | kl.12:40-13:20

Deltakere: Customer Success Manager Kathrine Resch-Knudsen tar deg gjennom programmet sammen med Chief Design Officer Elizabeth Strand.

Om webinaret: Vi tar deg gjennom hvordan du sender, svarer, hvordan du lager et prosjekt. Hvordan legge til leverandører, legge til kontaktperson, hvordan purre og følge opp, automatiske rapporter og hvordan eksportere svar.

Vil du se hvordan Factlines løser disse utfordringene, men har ikke tilgang til programvaren? Send oss en mail!

24.10.24 | kl.12:00-12:40

Åpen for alle:

Leverandøroppfølging og lovpålagt bærekraft. Hvordan planlegge og hva kreves av ressurser for å møte rapporteringskravene for 2025 og fremover?

Registrer deg her!

Deltakere: Siri Engesæth, Bærekraftsansvarlig i Factlines tar deg gjennom programmet sammen med Marianne Støkken Pilgaard, Advokat og Direktør i PwC Norway

Om webinaret: Det er mange som forteller oss hvor vanskelig det er med bærekraft. Noe av dette kan være litt komplisert og endring er ofte vanskelig, men de som er kjent med å arbeide med kvalitetsprosesser vil kjenne igjen hva som må til. Systematisk og godt arbeid.

Marianne forteller oss om arbeidsprosessen for å planlegge aktivitetene og viktigheten av intern ressursallokering og ansvarsfordeling i organisasjonen. Vi belyser også kort om lovkravene og hvilke datapunkter som må hentes inn fra leverandørkjeden for å levere på kravene i EUDR, CSDDD, åpenhetsloven og ESRS/CSRD, hva som gjelder for hvilke virksomhetsstørrelser,  risikobransjer og risikoprodukter.

Må du ansette en heltidsressurs for dette arbeidet, hvordan organisere de ressursene som eksisterer, hvilke roller må besettes og på hvilken måte kan systemsiden avhjelpe deg i arbeidet er noe av det vi kommer inn på webinaret.

07.11.24 | kl.12:00-12:40

Åpen for alle:

Hvordan gjøre arbeidet med EU-taksonomien enkelt og presist for vann, vind og solkraftselskaper?

Registrer deg her!

Deltakere: Beate Norheim, Head of New Technologies at Cloudberry Clean Energy/Captiva deltar sammen med Henrik Halvorsen, Administrerende direktør i Factlines og Petter Lysfjord, Salgsdirektør i Factlines.

Om webinaret: EUs taksonomi er et klassifiseringssystem som,  ofte omtalt som EUs anti grønnvaskingsdirektiv, skal hjelpe banker, investorer og andre interessenter med et sammenlignbart faktagrunnlag for å kunne vurdere hvilke virksomheter som bidrar til målet om NetZero klimautslipp. Tanken er at at pengene skal tilflytes aktiviteter som bidrar til en grønn og bærekraftig utvikling. Taksonmien er også en separat, men sentral del av CSRD rapporteringen for de fleste virksomheter.  I tillegg skal taksonomien også sikre at vi klarer å balansere naturinngrep og brudd på menneskerettigheter og sosiale rettigheter samtidig som vi kutter utslipp.

Energi- og kraftbransjen er svært sentrale i dette arbeidet og omfattes av taksonmien. Captiva og Factlines har derfor gått sammen om  forenkle EU-taksonomirapportering for energiprodusenter innen vann, vind og sol. Så langt benytter ca. 40 kraftverk løsningen. Ved å kombinere Captivas ekspertise og datagrunnlag innen fornybar energi med Factlines ledende ESG-programvare får energiprodusenter nå tilgang til detaljerte guidinger og tolkninger av kriterier, samt konkrete anbefalinger på hvilken dokumentasjon som må inn for å imøtekomme revisjonskravene. I tillegg oppdateres softwaren løpende ved endringer i det regulatoriske rammeverket og de tekniske kriteriene.

Høres det nyttig ut for deg og din virksomhet?  meld deg i så fall på dette webinaret og få en gjennomgang av hvordan dette kan forenkle ditt taksonmiarbeid. Passer ikke datoen så send oss en melding så kan vi sette opp et eget møte.

Du kan også lese mer om partnerskapet her!

Kun for Factlines-brukere:

Hvordan bruke Factlines Taxonomy Reporting Software

07.11.24 | kl.12:40-13:20

Deltakere: UX Designer André Kongevold

Om webinaret: Vi tar deg gjennom hvordan du lager, setter opp og strukturerer taksonomi-rapporten. Deretter bryter vi det ned i hvordan du legger til aktiviteter (teknisk screening), hvordan evaluere dem, og hvordan du setter opp finansielle kpier, før vi tilslutt viser hvordan du eksportere rapporten.

Vil du se hvordan Factlines løser disse utfordringene, men har ikke tilgang til programvaren? Send oss en mail!

OBS: Informasjon om webinar del 4 legges ut på denne siden fortløpende.

Publisert:
October 2024