Vil skape en europeisk leder innen ansvarlige forsyningskjeder og bærekraftrapportering

Siri Engesaeth (Factlines CEO) and Espen Zachariassen (Alytic CEO)

Alytic, et selskap i Arendals Fossekompani, investerer i Factlines og vil løfte Factlines til å bli en europeisk totalleverandør av ansvarlighet, bærekraft og livsløpsanalyser.

– Factlines er en god match for Alytic. Selskapet har et svært kompetent team, en flott software-as-a-service-løsning, en solid kundebase og et stort potensial, sier Espen Zachariassen, administrerende direktør i Alytic.


Gjennom kjøpet av 62 prosent av Factlines har Alytic tilført selskapet kapital til å foreta en massiv satsing.


– Vi skal fylle mer enn 20 nye stillinger for å skape en europeisk one-stop-shop for ansvarlige forsyningskjeder, men også for nye produktlinjer, som ESG-rapportering og livsløpsanalyse. Vi ser etter kompetanse innen bærekraft, teknologi og salg, sier Zachariassen.


EFFEKTIV KARTLEGGING

Factlines ble grunnlagt i 2012 som et svar på norske myndigheters ambisjon om å styrke bærekraftig innkjøp. I dag har Factlines sine digitale løsninger og ekspertise effektivisert kartleggingen av forsyningskjeder. Factlines støtter hele prosessen – fra krav og etiske retningslinjer, til risikoanalyse, oppfølging og dialog.


– Fremtidens markedsledere må ikke bare være gode innen økonomi, men også innen økologi og bærekraft. For å oppnå dette er det nødvendig å forholde seg til leverandørene på en effektiv og systematisk måte. Factlines legger til rette for dette arbeidet med vår digitale nettverksløsning. Med Alytic med på laget, kan vi løfte tjenestene våre opp til det høyeste nivået, sier Siri Engesæth, administrerende direktør i Factlines, og tidligere administrerende direktør i miljøstiftelsen Bellona.


Med kontorer i Norge og Danmark er Factlines typiske kunder nordiske offentlige innkjøpsorganisasjoner og private selskaper.


ÅPENHETSLOVEN

Om bare noen få måneder, 1. juli 2022, trer åpenhetsloven i kraft i Norge. Formålet med loven er å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og tjenesteyting.


– Åpenhetsloven endrer alt. Dokumentasjon av forsyningskjeder pleide å være fint-å-ha, men nå blir det lovpålagt. Dette vil utvide våre markedsmuligheter enormt. I en tid da de fleste virksomheter vil streve etter å innrette seg etter den nye loven, tilbyr Factlines allerede en løsning som er digital, enkel å implementere, og rimeligere enn konsulenter som tilbyr tilsvarende tjeneste, sier Engesæth.


Zachariassen legger til: – Vi er ute etter å skalere opp Factlines og vi tror timingen er perfekt for å gjøre det.


Alytic ble etablert i 2020 for å skape verdier fra domenekunnskap og data, ved å kjøpe og oppskalere selskaper med sterk domenekompetanse, enorme datasett og et klart potensial for vekst. Fra før har Alytic kjøpt Kontali, Utel og Greenfact.


– Alytic vil tilføre kunnskap og kapasitet innen forretningsutvikling og teknologi. Det er åpenbare synergier mellom Factlines og Greenfact, og også mellom Factlines og Arendals Fossekompani, som har stort fokus på ESG, sier Zachariassen.


Bærekraftsdirektør Ingunn Ettestøl i Arendals Fossekompani trer inn i styret i Factlines.


– Factlines vil utfylle bærekraftsteamet og forenkle dokumentasjonsprosessen. Jeg ser frem til å jobbe med Siri og hennes team, sier Ettestøl.
Se nærmere på stillingene vi har utlyst her.

Factlines software dashboard
Kontakt oss hos Factlines for å se våre innovative løsninger

Start reisen mot bærekraft
du også

Skrevet av:
Publisert:
April 2022
Factlines