Skip to main content

”Vores viden ligger i plastik. Factlines er vores leverandør til at udvikle det rundt om”

– Jan Hansen, salgschef i Plast 1

Med ”det rundt om” mener salgschef Jan Hansen fra Plast 1 at sikre sig, at virksomhedens målsætninger og krav til bæredygtighed og ansvarlig produktion følges op i hele leverandørkæden. Det har Factlines hjulpet med.

Plast 1 er en dansk produktionsvirksomhed, der producerer plastprodukter til husholdningen. De er en af Europas største leverandører til detailbranchen, og har blandt andet Lidl, Coop, Aldi, Jysk og REMA på kundelisten.

De oplever, ligesom mange andre virksomheder, at der i stigende grad bliver stillet krav om at have en solid og verificérbar tilgang til samfundsansvar. Det kræver kunderne, og i sidste ende også forbrugerne og resten af samfundet.

REMA blev startskuddet
Krav fra REMA blev startskuddet til arbejdet med ansvarlig leverandørstyring:

”REMA krævede en dokumenterbar proces for etisk handel. Det betød at vi skulle få en rutine på plads for systematisk opfølgning af vores leverandører. Vi kender fabrikkerne personligt ved besøg og samtaler, så vi følte ikke at der var behov. Vi har bevidst lagt 97% af vores produktionen til Europa, og vi havde gode relationer til leverandørerne. Men vi kunne godt se at vi ikke havde den type proces implementeret som de efterspurgte”, Siger Jan Hansen.

“Vi skal bruge tid på vores kerneydelse”
Samfundsansvar er et bredt felt, og for Plast 1 har det været vigtig at finde en tilgang som både tilfredsstiller krav om compliance fra kunder, men også styrker forretningen på andre områder.

”For os er det vigtigt at bruge tiden på vores kerneydelse, nemlig at fremstille kvalitetsprodukter til detailhandelen. Vi valgte Factlines fordi de havde viden om ansvarlig leverandørstyring og kunne hjælpe os godt i gang. Vi så også straks muligheden i at bruge Factlines som digital løsning til håndtering af andre typer dokumentation,” fortæller Jan Hansen.

Ganske fornuftigt – men plads for forbedring
En Code of Conduct var det første som skulle på plads, og herefter modtog alle leverandører en invitation til digital egenrapportering i Factlines. Rapporteringen dannede grundlag for en gennemgang af leverandørerne, og hos Plast 1 var oplevelsen, at de kom et spadestik eller to dybere end de før havde været.

Selvom det nu var flere af leverandørkæden, de fik indsigt i, blev der ikke identificeret betydelige risikoområder. Tvært imod oplevede Plast 1, at det så ganske fornuftigt ud:

”Heldigvis viste det sig, at det så udmærket ud. Men der er altid ting, der kan forbedres. Vi fandt ikke noget der var katastrofalt, men der var et par ting vi skal følge op på, men sådan er det jo. Ikke alle leverandører var klar over at de skulle følge op på de her ting. Nu har vi bedt enkelte om at gå videre med deres underleverandører”, siger Jan Hansen

Glade for samarbejdet med Factlines
Plast 1 er glade for Factlines digitale løsning, men i høj grad også for den rådgivning og støtte som Factlines senior rådgiver Dagny Nome har ydet undervejs som del af Compliance-as-a-Service løsningen.

”Det har været dejligt og gnidningsfrit. Dagny har været sindssygt god til at varetage vores interesser, og kommet med input til hvad vi kan gøre. Hun har også stillet et program op, så vi kan styre vores andre certifikater på fødevareområdet,” siger Jan Hansen.

Undersøgelsen blev udført af Factlines teamet på vegne af Plast 1, men Jan og hans kollegaer bruger den digitale løsning til at håndtere dokumentation og opfølgning i dagligdagen.

Jan Hansen, salgschef i Plast 1 får overrakt compliance-erklæring af Dagny Nome, Salgs- og markedschef i Factlines